A Learndash integrációt akkor tudod bekapcsolni, ha a Learndash plugin telepítve és aktiválva van a honlapodon.
Alapesetben, ha már fent van a Learndash, mikor telepíted a Catalyst-et, és ezután hozol létre Learndash alapú szabályokat (például lecke teljesítés +100 pont), akkor a már korábban teljesített kvízek, témák, leckék, kurzusok nem számolódnak visszamenőlegesen, automatikusan. Ennek a megoldására használhatod a Felzárkóztatás funkciót.
Felzárkóztatás funkció
Ha az integráció bekapcsolásakor már vannak korábban teljesített tanfolyamok, leckék, témák és kvízek a felhasználóknál, az Integrációk oldalon elérhető „Felzárkóztatás” gombbal ezek retroaktívan, utólag is feldolgozhatók. A feldolgozás háttérben fut (Action Scheduler segítségével, 100 felhasználó/köteg), a haladás valós időben követhető.
Ez azt jelenti, hogy a Felzárkóztatás gomb megnyomása után kiírja a gomb mellett, hogy 0/0 felhasználó… aztán szépen elkezd emelkedni mindkét szám (felzárkóztatott/összes). Minél nagyobb a felhasználói létszám, annál tovább tart, így előfordulhat, hogy néhány percet igénybe vesz a felzárkóztatás. Ha végzett, akkor a gomb elszürkül és megjelenik a Már lefutott értesítés a gomb mellett.
Fontos: ez a funkció nem veszi figyelembe a frekvenciakorlátokat (utólag ezt nehéz lenne ellenőrizni).